Platform In De Maak archief
© Julie Van Kerckhoven
Platform In De Maak archief Anna Bentivegna
© Clara Hermans


Anna Bentivegna       (NL) danste in verschillende fABULEUS producties en studeerde nadien aan de Mime opleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Samen met Ayrton Fraenk en Zoë Demoustier ontwikkelde ze een gevoelige, licht surrealistische beeldtaal voor kinderen in hun eerste gezamenlijke productie nesten.

Bekijk hier het werk nesten.
Credits: concept & spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk | eindregie Jef Van gestel | dramaturgisch advies Peter Anthonissen | scenografie en licht Pol Verwilt | muziek Michiel De Malsche | productie fABULEUS | met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap | met dank aan Academie voor Theater & Dans Amsterdam

Platform In De Maak archief Annabelle Anita
© Annabelle Anita


Annabelle Anita        (NL) studeert in het After Corona tijdperk af als theatermaker van Theaterschool de Trap te Amsterdam. Haar stukken zijn fysiek, beeldend, intermediaal en schuren met het heersende, conventionele idee van wat hoort en mag op (declamerende stem:) het toneel!

Bekijk hier haar werk HET VIRUS VERBOND.

Platform In De Maak archief Astrid De Haes
© Astrid De Haes


Astrid De Haes        (1996) gegrepen door dans en hongerig naar experiment volgde Astrid een bachelor en master in de Autonome Vormgeving aan het KASK in Gent. Daar besloot ze andere media (fotografie, film, tekst, e.d.) te betrekken in haar praktijk en het (bewegende) lichaam als medium in zijn complexiteit te onderzoeken. Om haar hierin te bekwamen genoot ze in 2017 van een erasmus bij de School for New Dance Development aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In haar bachelor maakte ze verbintenissen tussen media en het lichaam, te zien in ‘Hommes’ (film), ‘Dansbingo’ (performatief spel tussen publiek en performers), 'Volume I' (installatie), etc. In haar master ontplooide De Haes zich verder als regisseur met het vooronderzoek voor de dansvoorstelling 'Untitled'. Geïnteresseerd in het presenteren voor publiek en het samenbrengen van mensen in een project stelt ze het bewegende lichaam centraal.

Bekijk hier haar website.

Platform In De Maak archief Ayrton Fraenk
© Clara Hermans


Ayrton Fraenk       (NL) studeerde aan de Mime opleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Samen met Anna Bentivegna en Zoë Demoustier ontwikkelde hij een gevoelige, licht surrealistische beeldtaal voor kinderen in hun eerste gezamenlijke productie nesten.

Bekijk hier het werk nesten. Credits: concept & spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk | eindregie Jef Van gestel | dramaturgisch advies Peter Anthonissen | scenografie en licht Pol Verwilt | muziek Michiel De Malsche | productie fABULEUS | met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap | met dank aan Academie voor Theater & Dans Amsterdam

Platform In De Maak archief Bodine Sutorius
© Robert van der Ree


Bodine Sutorius        (NL) is een afstuderende mimer aan de Academie voor Theater & Dans in Amsterdam. Ze speelde onder andere bij de Jakop Ahlbom Company en voor haar afstudeerwerk heeft ze een multi-media mime performance genaamd Becoming gemaakt. Dit is ontstaan vanuit haar fascinatie voor de schoonheid en de afschuwelijkheid van het hebben van een vrouwelijk lichaam. .

Klik hier om een eerder werk uit 2018 te bekijken.

Platform In De Maak archief Cinzia Scoglionero
© Kevin Vaesen


Cinzia Scoglionero       (BE) Cinzia Scoglionero studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel (2009-2016) en volgde daarna de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht (2016-2020). Ze maakt voorstellingen waarin dans, beweging of tekst centraal staan en dit steeds onder de begeleiding van vervreemde dagelijkse geluiden. Voor haar afstudeervoorstelling werd ze ondersteund door VIAZUID en Dansgezelschap Sally.

‘Ik maak minimalistisch, sober en fysiek theater. De personages bevinden zich steeds in een stadium waarin het element ‘wachten’ een cruciale rol speelt. Wachtend op een ander, op een object (zoals een lift) of wachtend op zichzelf. De personages lijken te verstenen en handelen vanuit hun leed, pijn en frustratie. Ze zijn constant op zoek naar contact, op emotioneel of fysiek gebied. In deze vertraagde tijd ontstaat een poging tot het ondernemen van actie, een afwijzing hiervan of een innerlijke frustratie.’
Meer informatie over de regisseur: https://www.cinzias.com/

Bekijk hier de trailer voor haar dansvoorstelling LIFT, een zoektocht naar de overgang tussen privé en publiek. Hoe verhouden we ons tot elkaar in een begrensde ruimte? In hoeverre geven we onze eigen ruimte vrij en prikken we de persoonlijke ‘bubbel’ van iemand anders door?

Platform In De Maak archief Elliote Dehaspe
© Mauricio Poks


Elliot Dehaspe        (BE) is als maker op zoek naar een eigen taal die door middel van beeld, geluid en fysieke energie een nieuwe dimensie opent.

Bekijk hier zijn werk Time & Space Died Yesterday.

Platform In De Maak archief Gianni Slootmaekers
© Lisa Hones


Gianni Slootmaekers        studeert Spel op het RITCS. Hij stelt zichzelf de vraag wat hem het gevoel van vrijheid geeft op de vloer, waarom hij daar staat en dit doet. Als maker/speler mixt hij het medium film en theater en graaft hij in zijn verleden op zoek naar antwoorden op deze vraag, soms verkrijgt hij ze, soms niet, maar de zoektochten blijven hem altijd bij.

Platform In De Maak archief Gilles Pollak
© Gilles Pollak


Gilles Pollak        is een scenograaf, maker en theatertechnicus uit België. In zijn onderzoek legt hij theatraliteit bloot en gebruikt hij de backstage als scenografisch concept.

Ontdek zijn werk Silent Theatrical Spaces via deze website.

Platform In De Maak archief Jonathan De Maeyer
© Kristof Vrancken


Jonathan De Maeyer       behaalde een master vrije kunsten fotografie aan LUCA School Of Arts Gent en werkt zowel aan autonome projecten als aan projecten in samenwerking met o.a. kunstenaars en muzikanten. Jonathan werkt aan een digitaal en een analoog beeldarchief dat de basis vormt voor associatief samengestelde reeksen die het utopische verlangen naar een onbekend landschap trachten te vertalen. In zijn werk probeert hij landschap te herinterpreteren en de kijker toegang te geven tot een alternatieve, persoonlijke waarneming.

Klik hier om het werk “Hills”, 2019, B&W inkjet print on 400gr, 0,5mm cardboard in 16 pieces, black nails, 367x400cm en nog veel meer te bekijken op zijn website.

Platform In De Maak archief Judith Van Oeckel
© Tine Declerck


Judith Van Oeckel        (BE) is danseres en jonge choreografe. Eerder werkte ze samen met Anne Teresa de Keersmaeker tijdens haar studies op P.A.R.T.S. waar ze in juli 2019 afstudeerde. Momenteel volgt ze de opleiding Performance aan het KASK in Gent waar ze haar Master binnen de Vrije Kunsten zal starten.

Bekijk hier haar werk SHUFFLE (extended version).

Platform In De Maak archief Koning Kip
© Alice Charlotte Dossche


Koning Kip        is een theatercollectief opgericht in 2019 en bestaat uit Milan van Bortel en Toon Acke. Samen wapenen ze zich tegen de razernij van de grote wereld rondom hen. Met absurde verbeelding en scherpe taalspelingen maken zij jeugdvoorstellingen waarin politieke thematieken tot aan hun basis worden gefileerd

Meer info over hun eerste productie Koning Kip Speelt (Met) Teveel via hun website.

Platform In De Maak archief Laura Kušķe
© Alvils Ronalds Bijons


Laura Kušķe        (LV) kan zich haar eerste kennismaking met hedendaagse dans niet herinneren, maar weet dat het momentaan was en dat het haar een pad rijk van ervaringen bracht. Haar kernideeën wisselen vaak, maar eerlijke vertoning op podium was daarin een constant, en mogelijks meest belangrijke, aspect voor haar binnen performance.

Bekijk hier haar werk Manu acu tulkojums (Translation of my eyes).

Platform In De Maak archief Louise Verstraete
© Louise Verstraete


Louise Verstraete        (BE) woont en werkt in Brussel en studeert Textielontwerp aan LUCA. Haar projecten situeren zich voornamelijk binnen een cross-over van beeldend - textiel - architecturaal en performatief.

Photo woven on jacquard +- 6m x 1.73m - Natural linen x red polyester - 36 threads/cm en ander werk kan je vinden op Instagram.

Platform In De Maak archief Machias Bosschaerts
© Tessa Kraan


Machias Bosschaerts        (BE) maakt deel uit van The Backyard, een collectief van dertien internationale dansers. Het is een zelfvoorzienend platform waar ze samen rond dans en beweging kunnen werken en elkaar ondersteunen als artiesten, zowel door het delen van kennis als door de individuele talenten van de groep aan te spreken.

Bekijk hier zijn work in progress Hold Me Tight.

Platform In De Maak archief Margot Masquelier
© Tessa Kraan


Margot Masquelier        (BE) maakt deel uit van The Backyard, een collectief van dertien internationale dansers. Het is een zelfvoorzienend platform waar ze samen rond dans en beweging kunnen werken en elkaar ondersteunen als artiesten, zowel door het delen van kennis als door de individuele talenten van de groep aan te spreken.

Bekijk hier haar work in progress Hold Me Tight.

Platform In De Maak archief Marie Buysschaert
© Marie Buysschaert


Marie Buysschaert        (BE) is een Kortrijke freelance hedendaagse danseres, momenteel gelinkt aan Habemus Corpus Dance Company. Ze valt te omschrijven als een eeuwige optimist met een passie voor 'storytelling'.

Bekijk hier haar werk You want it darker.

Platform In De Maak archief Mirte Desmeth
© Mirte Desmeth


Mirte Desmeth        studeerde in 2015 af aan het Lemmensinstituut in Leuven en in 2020 aan de regie opleiding van de Toneelacademie van Maastricht. Met haar werk wil ze via een literaire weg op zoek naar nieuwe manieren om mensen te verbinden en stil te laten staan in en bij hun eigen omgeving.

Meer informatie over haar stukken via haar website.

Platform In De Maak archief Niek Vanoosterweyck
© Renee van Zadelhoff


Niek Vanoosterweyck       (BE/NL) is een afstuderende mimer. Hij omschrijft zijn werk met de woorden: installatie performances. Dit vooral met infraroodcamera's en movement tracking software.

Bekijk hier zijn werk TANZMANSCHINE.

Platform In De Maak archief Pauline Van Aelst
© Pauline Van Aelst


Pauline Van Aelst        (BE) is een jonge fotografe die onderzoekt hoe ze intimiteit kan generen via het medium waardoor ze gepassioneerd is.

Bekijk hier haar werk Work in progress.

Platform In De Maak archief Pieter Desmet
© Mathias Theisen Pedersen


Pieter Desmet       (BE) is deel van het performatieve en audiovisuele kunstenaarsplatform Persona. Persona onderzoekt de verschillende manieren hoe een identiteit zich kan manifesteren, van het onbewuste tot het uiterlijke masker.

Bekijk hier zijn werk Ego Me.

Platform In De Maak archief Project C
© Nell Devogeleer


Project C.        (BE) wil met haar bestaan bijdragen aan de fysieke en creatieve ontwikkeling van de samenleving. Het wil de kloof tussen kunst en pure fysieke beweging verkleinen en zet daarop hoofdzakelijk in op de discipline dans. Het richt zich vooral op educatieve danvoorstellingen op locatie en dit alles onder het motto "we coach - we create".

Bekijk hier de trailer van hun werk De berg die eigenlijk geen berg is - een zoektocht naar geluk.

Volg Project C. op Facebook en Instagram.
Rechtstreeks contact opnemen kan via info [at] projectc.be

Platform In De Maak archief Sofie Degrande
© Dylan Marey


Sofie Degrande        ontwikkelde een multidisciplinaire voorstelling die bestaat uit een cross-over tussen klassieke muziek, jazz, beeld en poëzie, om zo het publiek op een vernieuwende manier in contact te brengen met klassieke muziek. Bovendien sluipt hierin een milieubewuste gedachte, aangezien de relatie tussen mens en dier een veelbesproken thema is en niet genoeg in de verf kan worden gezet.

Bekijk hier haar project De mens, een beest!

Platform In De Maak archief Sophie Vanhomwegen
© Sophie Vanhomwegen


Sophie Vanhomwegen        (BE) is een beeldend kunstenaar, videomaker en muzikant bij TONER. Daarnaast werkt ze participatieve kunstprojecten uit in samenwerking met MUS-E Belgium, vooral in het Brusselse, waar ze ook woont.

'Pair' (collage op papier) en ander werk kan je vinden op Instagram.

Platform In De Maak archief Steffi Mennen
© Jonathan De Maeyer


Steffi Mennen       (1996, NL) studeerde in 2017 af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen (ARTESIS). Naast haar werk voor Persona is ze zowel in België als op internationaal vlak actief als freelance danser. Ze werkte o.a. samen met Renan Martins de Oliveira, Marcelo Moncada, Company Oliveira en Bachtler, Cosmin Manolescu and Tuur Marinus.

Bekijk hier haar werk Make Me Think Us.

Platform In De Maak archief Wolf Govaerts
© Jo Govaerts


Wolf Govaerts        (BE/NL) is een freelance danser/maker/performer. Hij is deel van de compagnie OFFPROJECTS en werkte al in projecten met o.a. WArd/waRD (Ann Van den Broek), NEXUS (Simona Bertozzi), dEUS, Dez Mona, de Iris Van Peppen Company, Wonderland (Makiko Ito), Iris Woutera De Jong en Les Imprévisibles.

Bekijk hier zijn werk CON_TAIN.

Platform In De Maak archief Yannick Verweij
© Leo van Heijningen


Yannick Verweij        (BE/NL) is theatermaker en scenograaf. Na het afronden van de studie 'Theatre Design' aan de HKU in Utrecht vervolgt hij zijn opleiding in Drama aan KASK, te Gent.

Bekijk hier zijn werk Witregels.

Platform In De Maak archief Zoë Demoustier
© RITCS


Zoë Demoustier        (BE/NL) is performer en choreograaf. Ze volgde de Mime Opleiding in de Academie voor Theater en Dans Amsterdam, behaalde een master Regie aan RITCS Brussel en werkte samen met o.a. David Weber Krebs, Kabinet K, Marcelo Evelin, Michiel Vandevelde, Alma Söderberg en Danielle Van Vree.

Samen met Anna Bentivegna en Ayrton Fraenk ontwikkelde ze een gevoelige, licht surrealistische beeldtaal voor kinderen in hun eerste gezamenlijke productie nesten. Bekijk nesten hier. Of haal nesten nu zelf in huis met de doe-doos voor kinderen.

Bekijk hier Regarding the pain of others, een work in progress over de impact van kijken naar geweld en vertrekpunt voor haar verder artistiek onderzoek.

Samen met Jonas Beerts maakte ze een voorstelling over het leven achter de gevels en gezichten van de bewoners van Zewopa, een inclusief woonproject voor mensen met een beperking.
Bekijk Zewopa hier.

Bekijk haar showreel.

Credits nesten: concept & spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk | eindregie Jef Van gestel | dramaturgisch advies Peter Anthonissen | scenografie en licht Pol Verwilt | muziek Michiel De Malsche | productie fABULEUS | met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap | met dank aan Academie voor Theater & Dans Amsterdam